NO TE CRUCES DE BRAZOS, HAZ TU DENUNCIA !!

SI QUIERES HACER UNA DENUNCIA CONTACTA POR MAIL A: SALVEMANDRATXPLATAFORMA@GMAIL.COM

ENVIANOS EL MATERIAL QUE TENGAS Y LO PUBLICAREMOS.


lunes, 14 de mayo de 2012

El GOB adverteix que la desprotecció de Cala Blanca que impulsa l'Ajuntament d'Andratx amenaça la declaració de la Serra Patrimoni de la Humanitat

El passat mes de març, el GOB ja va anunciar el que avui es confirma. Cala Blanca perd protecció gràcies al decret-llei del Sr. Company que, malgrat les seves declaracions afirmant el contrari, obre la possibilitat d'urbanitzar espais protegits, com és el cas de l'ANEI de Cala Blanca


La protecció fa nosa a l'ambició política de continuar impulsant el negoci del territori

Cala Blanca és un espai natural de gran valor paisatgístic i ecològic. Es tracta d'una zona litoral salvatge i esquerpa que conté una gran diversitat botànica i faunística. La vegetació arriba fins a la mar mateixa, conformant un paisatge molt singular. Cal recordar que Cala Blanca estava inclosa dins la delimitació del Patrimoni Mundial de la Serra de Tramuntana que va fer la UNESCO.
La pròpia UNESCO ja va esmentar al seu informe que : "Las presiones urbanísticas siguen siendo una amenaza para el bien propuesto, a pesar de las disposiciones legales (la Llei 4/2008 que protegia aquest i altres espais) y la planificación pertinentes que se han establecido...". No es van equivocar gens, la mala fama (urbanística) de Mallorca, fora de l'illa és ben coneguda.



Les primeres conseqüencies nefastes del decret-llei

El decret-llei, impulsat pel Sr. Company i validat pel Parlament de les Illes Balears, efectivament i com ja va denunciar el GOB obre la porta a la urbanització d'espais protegits per la Llei 4/2008 i la LEN (1991), per imposició i sense que res argumenti la urgència necessària per a utilitzar la figura de decret-llei, més enllà d'evitar la discussió parlamentària i el debat ciutadà.
Tal i com denunciàvem, la disposició transitòria primera del decret-llei obre una porta a revitalitzar urbanitzacions paralitzades ja que considera sòls urbans aquells terrenys que s’han transformat parcialment, a pesar que no tenguin tots els serveis, i independentment de la seva classificació urbanística actual. Com és el cas de Cala Blanca.



Malgrat que ara estigui en tramitació el projecte de llei i que el text definitiu de la Llei pugui tenir importants modificacions, el decret-llei ja té a Andratx, les primeres conseqüències nefastes pel territori. L'esmentada Disposició Transitòria del decret-llei esdevé una possibilitat de revitalitzar aquells antics urbanitzables protegits per la Llei 4/2008 o per altres normes. Començam ara per Cala Blanca, però pot continuar a Monport, Muleta, Cala Carbó, Cala Falcó, Cala Marçal, Es Guix,....
La indefinició, inconcreció i en alguns casos, fins i tot la falta de coherència del text articulat del decret-llei, tenia un objectiu clar: el TOT ÉS POSSIBLE. I l'Ajuntament d'Andratx ja s'hi ha apuntant, desprotegint Cala Blanca i les dunes de Camp de Mar.
FUENTE: WWW.GOBMALLORCA.COM

No hay comentarios: